Een 51-jarige belastingmedewerker is dinsdag door de rechter-commissaris van de rechtbank Arnhem in bewaring gesteld. Hij wordt verdacht van verduisteren en het witwassen van circa 20 miljoen euro van de Belastingdienst. De man is afgelopen vrijdag aangehouden in de omgeving van Arnhem. Dat heeft het functioneel parket woensdag naar buiten gebracht.

Details

De rechter-commissaris ziet genoeg bewijs tegen de man om hem voor 14 dagen in bewaring te stellen. Het onderzoek staat onder leiding van het functioneel parket. Verdere details zijn niet bekend.

Eén transactie

De fraude bij de Belastingdienst werd maandagmiddag naar buiten gebracht door staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën. Volgens de staatssecretaris gaat het om één enkele transactie waarbij het bedrag van rond de 20 miljoen onder verdachte omstandigheden ten onrechte is uitbetaald door de Belastingdienst. Het gaat volgens het onderzoek tot nu toe niet om toeslagen of inkomstenbelasting.

Deze belastingambtenaar was dus belast met het onderzoeken van aangiftes en administraties van belastingplichtigen en de geloofwaardigheid van hardwerkende ondernemers die verplicht waren al hun vertrouwelijke gegevens met deze man te delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s