Op 16 oktober 2015 heeft het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch een belastingambtenaar voor het opzettelijk vernielen van het graf van een belastingplichtige met wie hij als belastinginspecteur een hooglopend geschil had.

Het graf van de belastingplichtige was al een aantal malen kennelijk opzettelijk beschadigd en in samenwerking met de politie is er een camera verdekt opgesteld. Op de beelden is te zien hoe de belastingambtenaar schielijk om zich heen kijkt en daarna twee kunstbloemen van de steel trekt. Toen de beelden werden afgespeeld herkende de dochter van de overledene de man als de belastingambtenaar waar haar vader een geschil mee had.Belastingrafsteen

Op de rechtzitting probeerde de belastingambtenaar de rechter nog op andere gedachten te brengen door te zeggen dat hij de bloemen mee naar huis wilde nemen ‘om, via internet, een idee te krijgen over de prijs daarvan om op die manier een  indicatie te krijgen van het inkomen van de betrokkenen’.

Het gerechtshof geloofde er niets van en veroordeelde de crimineel.

Deze griezel was dus belast met het onderzoeken van aangiftes en administraties van belastingplichtigen en de geloofwaardigheid van hardwerkende ondernemers die ingevolge artikel 47 van de AWR verplicht waren al hun vertrouwelijke gegevens met deze engerd te delen.

Op http://bit.ly/1Mfmvpc de Rechtspraak is het complete vonnis van het gerechtshof te lezen.

3 gedachtes over “Belastingambtenaar schendt graf van belastingplichtige

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s