Zaterdag 26 november 2011

9.15 Lekker gedroomd, ik was echt helemaal buiten, liep in Den haag over de Maartensdijklaan?  Er is nog niemand aan de deur geweest, ook niet om te vragen of ik wil luchten. Ook dat is hier variatie, weekend zeg maar. Weet je objectief gezien is het niet zo heel erg allemaal. Het eten en drinken is goed, het bed te doen. Je bent je vrijheid kwijt en je gedachten draaien in cirkels van onzekerheid.  Heeft Peter ook gelijk als hij zegt dat het nu toch vrij zeker geen maand meer zal duren. Voor de kerst thuis dus!

Of laten ze het konijn dat ze voor mij uit de hoge hoed hebben laten komen paren en zit ik hier over een paar jaar nog. Onmacht en onzekerheid maar er zijn ergere dingen. Zolang iedereen maar gezond is, misschien loop ik daarom nu zo fanatiek rondjes. Als je maar gezond bent.

Vanmiddag aardappelpuree met bietjes gegeten met een een vegaburger. Nog een beetje voor de avond bewaard. Aardappelpuree op brood, nog van mijn moeder geleerd. Tijdens mijn compensatiemoment weer een Telegraaf kunnen scoren, ik mocht hem zomaar meenemen naar mijn cel. Verder niets bijzonders vandaag.  Er zit hier een jongen op verdenking van het plegen van een gewapende overval, die kreeg 30 dagen van de Raadkamer, hmm… ik hoop maar dat een juridische oorzaak heeft en dat het niets met de ernst van het delict te maken heeft. Hele normale vriendelijke jongen trouwens van die overval.

Nou, ik ga maar weer slapen het is vijf voor elf, eerst om elf uur naar het nieuws luisteren, ik heb sinds kort clandestien radio op mijn cel. Een van mijn medegevangenen deed het klepje in mijn  celdeur open en begon tegen mij te praten, mijnheer u zit in beperkingen toch? Ja, zij ik. Wilt u radio kunnen luisteren? Als je in de beperkingen zit wordt aan de buitenkant van je cel je radio uitgeschakeld. Ja, antwoorde ik weer. Ik hoorde hem aan de buitenkant wat rommelen, u heeft weer radio meneer, probeer maar. Nou dank je wel. Geen idee wie hij was, een medegevangene, een crimineel dus. Maar ik ben hem erg dankbaar.

Goed, even nog naar het nieuws luisteren en dan lekker onder de dekens, vluchten voor de werkelijkheid.

27 november 2011

Dat gaat een saaie dag worden. Ja ja ook hier is de ene dag de andere niet. Rond 7 uur al de bekende vraag, rond half acht werd ik ook inderdaad al gehaald om te luchten, ik sliep nog maar het was ok, ik krijg mijn lucht later op de dag. Kwartiertje later gaat de deur weer open: Je mag er ff uit, je compensatiemomentje. Ok, aankleden, schoenen aan, hand koud water in mijn gezicht, de cel uit. Prullebakje leeg gemaakt, was afgegeven, 10 minuutjes geprobeerd te poolbiljarten. Het was nog te vroeg om Mirjam te bellen. Cel weer in, wel de Telegraaf weer meegenomen, maar goed ook want de Dubbelganger van Thomas Ross heb ik uit. Het enige leesbare boek dat ik nu nog heb is van Youp van het Hek. Morgen krijg ik hopelijk weer wat van Thomas. 9.30 Probeer precies uit te rekenen hoelang ik nu al gevangen wordt gehouden, 19 dagen geloof ik, ik kan het geeneens meer makkelijk nagaan met een murv hoofd, zo zonder kalender.

13.10 Pasta met vega bolognese gegeten, de helft in een potje gedaan om later mischien iets van salade van te maken. Luchte zit er voor vandaag ook al weer op, dat viel weer mee, zeker 20 minutjes extra gehad. Een van de oefeningen die ik doe is met gestrekte knieen, met mijn vinger toppen mijn tenen proberen aan te raken. Vorige week was daar nog geen denken aan dat dat lukken, gister lukte dat nipt en vandaag ging het eigenlijk met gemak. Voor mijn lichamelijk welzijn is het hier wel een goeie les, door de nood gedwongen merk ik dat wat soberder eten en wat lichaamsbeweging wel een stuk gezonder is dan wat ik gewend ben. Als ik straks weer “buiten” ben wil ik wel proberen om dat vast te houden. Net scheen het zonnetje nog lekker maar nu steekt er opeens een flinke storm op, het maakt hier binnen voor mij natuurlijk geen klap uit maar toch werkt het op je humeur. Die storm doet mij denken aan Sinterklaasavond, morgen over een week. Het ziet er buiten nu ineens heel somber uit. Tijd om te vluchten onder de dekens.  Na het wakker worden de Telegraaf zitten lezen en gepuzzeld. Ik heb twee puzzelboekjes van uitgeverij Keessing gekocht “Denksport”. De avond al met al weer goed doorgekomen.