Belastingen zijn niet alleen diefstal, belastingen zijn ook de belangrijkste bron van het kwaad in deze wereld.

Belasting is Diefstal, dat staat als een huis. Zoals dienstplicht dwangarbeid is en zoals de doodstraf moord is. Dienstplicht, belasting en de doodstraf, mooie eufemismen om misdaden begaan door de staat anders te benoemen dan wanneer die zelfde misdaden worden begaan door burgers of door bedrijven.

Een staat die niet kan functioneren zonder zich aan misdaden schuldig te maken is niets meer of minder dan de leidende maffia organisatie, the gang in possession.

Bakkers, slagers, melkboeren, beveiligingsdiensten, fabrieksarbeiders, taxichauffeurs, autofabrieken, rederijen, banken en luchtvaart- olie- en verzekeringsmaatschappijen. Allemaal weten ze hun diensten en producten te leveren zonder hun klanten te beroven, af te persen of te bestelen.

Het is een ingesleten misvatting te veronderstellen dat juist de organisatie die het recht zou moeten handhaven zelf niet op een eerlijke manier aan de kost zou kunnen komen. Als je beweert dat de samenleving prima en waarschijnlijk zelfs veel beter zonder dan met belastingheffing zal functioneren dan zie je precies die blik in de ogen van je gesprekspartner verschijnen waar Galilei soms zo moedeloos van kon worden toen hij beweerde dat de aarde rond is.

Politici beweren dat door de manier waarop de overheid belasting heft problemen kunnen worden opgelost. Niets is minder waar. Belasting verstoord en bederft altijd, belasting is slecht. Gestolen goed gedijt niet, gestolen goed gedijt nooit.

Belastingslecht

Behalve dat het diefstal is werkt het gesol met belastingen om zogenaamd de economie te stimuleren, het milieu te beschermen, de armen te helpen of wat voor een nobel doel dan ook bijna zonder uitzondering feitelijk altijd averechts. Belasting is intrinsiek slecht, het is een systeem dat gebaseerd is op afpersing, roof en diefstal en uiteindelijk alleen kan worden afgedwongen met fysiek geweld. Daar kan niets goeds van komen, zoals gezegd: gestolen goed gedijt niet.  Behalve dat het systeem van belastingheffing moreel verwerpelijk is ontwricht het de samemleving:

Belasting verstoort het mechanisme van vraag en aanbod.

Belasting maakt werknemers te duur en is daarmee de belangrijkste oorzaak van werkloosheid is.

Belasting is er de oorzaak van dat de kosten voor gezondheidszorg gierend uit de hand lopen.

Belasting zorgt dat de beste medische zorg in Nederland verboden is.

Belasting maakt het onmogelijk te studeren wat je werkelijk wilt studeren.

Belasting zorgt dat ongesubsidieerde kunst onbetaalbaar wordt.

Belasting laat goed opgeleide ambtenaren volstrekt zinloos werk doen.

Belasting maakt door de hypotheekregels huizen onbetaalbaar.

Belasting is de belangrijkste oorzaak van financiële bubbels en crises.

Belasting laat ondernemers die hun vak slecht verstaan maar goed zijn in het ontwijken van belastingen en het binnenharken van subsidies de concurrentieslag winnen.

Belasting laat ondernemers die excelleren in hun vak maar slecht zijn in het ontwijken van belastingen en het binnenharken van subsidies de concurrentieslag verliezen.

Belasting kost ondernemers de helft van hun energie en creativiteit als ondernemer.

Belasting maakt individuen kapot.

Belastingen zijn de belangrijkste financieringsbron van oorlog.

Belastingen en de vraag wie in welk gebied van welke burgers en bedrijven belasting mag heffen zijn de belangrijkste oorzaken van oorlog.

Belasting is de meest perfide en meest corrumperende verslaving waaraan een samenleving kan leiden, geen ander totalitair exces heeft eerder kans gezien zoveel generaties, zo lang, volledig in haar greep te houden en zoveel schade en menselijk leed veroorzaakt als belasting.

En ja, de totalitaire excessen waar je nu aan denkt zijn ook betaald van belastinggeld en ook voornamelijk gericht geweest op het roven van de bezittingen van de slachtoffers.

Een gedachte over “Bron van het kwaad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s