Donderdag 1 december 2011

8.45 uur Rond 8 uur wakker geworden, spontaan, want de vraag of ik wil luchten is mij nu al een dag of drie niet gesteld. Ondanks dat de beperkingen er af zijn toch al weer dertien uur niemand gesproken. ’s Nachts blijft er in deze cel een vrij sterke waaklamp branden, ik hoop dat ze die aan de buitenkant uit kunnen zetten. Als ik ik het schema goed begrijp wordt het een nare dag. Rond 12 uur eten en van kwart voor een tot twee uur luchten en een half uurtje pv moment. In dat half uurtje kan ik douchen en Renate bellen, als ik bij de telefoon kan natuurlijk. ‘T is weer niet best.

Maar mijn boodschappen komen als het goed is wel binnen, hopelijk is daarmee het telefoonkaartenprobleem opgelost en heb ik dan zoetjes, want de suiker is op.

En ja hoor de zoetjes en de telefoonkaart komen binnen, achteraf gezien had ik toch wel wat sapjes en andere dingen moeten bestellen. Ik merk dat ik op dit moment heel erg naar maandag uitkijk omdat Peter dan komt. Ik hoop en denk dat hij dan wat overleg met de Officier van Justitie kan hebben gehad en dat hij weet wat de mogelijkheden en eventuele voorwaarden voor een schorsing zijn maar voor hetzelfde geld komt hij alleen maar vertellen dat hij het somber inziet.

11.10 uur Er wordt geklopt, de deur gaat open. Het eten kan het nog niet zijn en verder staat er niet op het programma. Wordt ik vrij gelaten? Is het de FIOD of Mirjam?  Doet je radio het alweer wordt er gevraagd, nee. De radio wordt even nagekeken en die doet niets. Ze gaan er vanmiddag of morgen mee verder, hij moet worden uitgehakt. Nou ja ’t is afwisseling. Om half 12 kwam het eten binnen, bloemkool met verse vega worst, best lekker maar wel een beetje vroeg op de dag. Vandaag kan ik dus niet douchen want ik mag om 16.00 een half uurtje van de cel en dan moet ik kiezen, of bij een telefoon zien te komen en eindelijk Renate spreken of douchen maar dan kan het zijn dat het nog een week duurt voor ik haar te spreken krijg.

13.55 Zo, net een uurtje “gelucht” d.w.z. een uurtje lekker doorgewandeld met mijn Irakese schaakvriend. Lekker lopen kletsen over zijn zaak en over mijn zaak en over de politiek in zijn land. Hij blijkt een Koerd te zijn uit het Irakese deel van Koerdistan. Die man heeft niet een echt makkelijk leven gehad hoor, heeft gediend in het leger van Sadam, hier tien jaar in een AZC gezeten en is nu net 4 jaar Nederlander. Hij heeft een blanco strafblad, raakt in een restaurant bij een ruzie betrokken, grijpt naar een mes en steekt er iemand mee in zijn arm.

Zo, nu heb ik voor vandaag alleen nog mijn pv momentje van 30 minuten en dan kan ik als het meezit eindelijk Renate spreken. Om 4 uur is het zover. Nu eerst een lekker kopje thee, kan ik even bedenken hoe vreemd het is dat ik net zo volkomen willoos, zonder dat er enige zichtbare dwang, naar mijn cel liep om de deur achter mij te laten sluiten. Overigens heb ik vanaf mijn aanhouding niet een moment van fysieke dwang meegemaakt, ik ben niet een keer lichamelijk tegen mijn wil aangeraakt. Als je althans de fouillages  niet meetelt maar ook dat gaat even geweldloos als bij de disco.

16.40 Renate eindelijk aan de telefoon gehad, nu voor ik verder schrijf even naar haar lieve stralende koppie kijken. Hierbinnen is het knap afzien maar wat ben ik toch rijk als ik naar die lieve dochter van mij kijk en dan ook nog eens die stralende zoon van me , de enige die ik aan de telefoon krijg zonder dat ik verdriet in zijn stem hoor. Hij heeft gelukkig nog niets in de gaten. Dat lieve dochtertje wel, de eerste paar minuen waren heel triest. Zij huilde echt tranen met tuiten en ikzelf natuurlijk ook. Dinsdagavond probeert ze op bezoek te komen, bij voorkeur tussen half 8 en half 9, ik ga proberen dat te regelen.  Hopelijk kan zij mijn lief nog bereiken dan kan die haar verder helpen met bezoek aanvragen. Zo nog maar een lekker kopje thee want morgen om 8uur is het sport en ik ga nu wel mee.

Vrijdag 2 december 2011

Om even over zeven was ik al wakker, “sport”. Ah, voor het eerst zover als mijn herinnering reikt tref ik met plezier voorbereidingen om te gaan sporten. Geen idee wat sport hier inhoud maar ik ga lekkere meedoen. Op de radiateur heb ik wat plastic bekertjes met warm water staan om mij zo goed mogelijk te kunnen wassen. Douchen zal ook vandaag niet lukken. De koffie staat te pruttelen en om tien over half acht ben ik er helemaal klaar voor. Om 14 minuten voor 8 gaat de deur open: de sport gaat niet door. Oh, en daar komt niets anders voor in de plaats? Mag ik dan straks misschien wel even bellen en douchen. Nee, sorry, verontschuldigd de PIWer zich. Nou ja, jij bent ook alleen maar de brenger van het slechte nieuws.

8.10 Elk voordeel heeft zijn nadeel, ook het omgekeerde is vaak waar. Er is een hoop dat je wel weet maar wat je toch onderschat als de ruis van het dagelijks leven je aandacht er van afleidt. Je wereld is hier ongelooflijk klein, dus alle verbanden tussen de signalen van je lichaam en de dingen die je doet zie je veel eerder. Zo heb ik gemerkt dat ik hier nog niet een keer last heb gehad van een kwaaltje waar ik buiten regelmatig wel last van heb. Het verband met het bruin brood en het vrij sobere eten is gauw gelegd. Toevallig had dokter OZ gister op TV een heel verhaal over ontlasting en die van mij ziet er sinds ik hier zit prima uit. Hij liet beelden zien……….. , kwam met een verhaal over sorbitol en kortom ik heb hier besloten geen zoetjes meer te gebruiken omdat toen ik die weer ging gebruiken ik ook prompt veel meer wc papier nodig had, buiten zou het mij nooit opgevallen zijn. Bah. Frisser voorbeeld, ik zit hier nu 24 dagen, mijn hoofd is constant bezig met problemen hier binnen en buiten maar tot nu toe heb ik hier binnen nog geen moment hoofdpijn gehad. Wel doe ik elke dag trouw de oefeningen die ik een paar jaar terug van Thea heb geleerd. Ik hoop dat gezondere leven straks buiten ook vast te kunnen houden, hoe lekker ik dat nu hier ook vind zal dat niet makkelijk zijn. Ik merk nu al bij het luchten dat als ik lekker met iemand loop te ouwe hoeren, dat ik dan het hardlopen maar achterwegen laat. Wel loop ik het hele uur zo stevig door dat mijn Irakese vriend gister na een half uurtje vroeg het wat kalmer aan te doen, die man is 40, slank en oud militair.

9.09 Even iets voor mijzelf, mijn lief is gister of zal vandaag of morgen met onze zoon naar huis gaan. Ik vind dat niet leuk maar ik moet goed tot mijzelf door laten dringen dat zij mij niet hier in de steek laat maar dat het rationeel gewoon nodig is om te zorgen dat het werk en het huis daar gewoon behouden blijven. Als ik vrij kom is zij binnen 48 uur in Nederland en als dat voor de kerst is dan vieren we kerstmis in Nederland. Als we toekomst willen hebben waar wij nu wonen dan kan ze niet anders. Hoop wel dat ze gezorgd heeft dat Peter aan mijn paspoort kan komen als ik dat zou moeten inleveren.

12.10 Rond tien uur functioneel bezoek, de Fiod dus. Het vorige verhoor is achteraf bezien denk ik wel netjes afgerond, ik heb er nog twee kleine aanvullingen op kunnen geven. Vanmorgen ging het verder over mijn ideeën over belastingen, het idee “Belasting is Diefstal” en hoe en waar ik door de jaren heen mijn werk feitelijk deed.//

Na de lunch, warm eten dus, vega burger met aardappeltjes en gemengde groenten Bonne Femme, ja ja, terug naar de heren van de Fiod. Tja wat zal ik er van zeggen: ze hebben over de afgelopen 10 jaar een heleboel bullshit bij elkaar kunnen vegen, bullshit die een hechte samenwerking tussen mij en het bedrijf van Olaf aantoont, maar dat is dan wel over een periode van tien jaar. (Ik voel overigens ook geen enkele behoefte die samenwerking te ontkennen en heb die behoefte ook nooit gevoeld). Shit ik merk dat ik nu al voor de tweede keer in vijf minuten een boterham pak en die ook al twee keer heb teruggestopt. Ik wil voor 8 uur geen namelijk geen brood, heb wel allerlei ingrediënten voor een lekkere salade ga daar maar eens aan werken en een lekker kopje thee natuurlijk.

Zaterdag 3 december 2011

Om kwart voor acht luchten, buiten is het nog donker en het regent. Mijn Irakese vriend is er niet. Dan maar mijn “trainingsplan” uit de luchtkooi boven omzetten naar een trainingsplan voor hier in dit prachtige parkje. In plaats van 2×15 rondjes en 2×10 rondjes looppas wil ik nu 4 hele rondjes looppassen en de rest van het uur stevig doorwandelen. Gister heb ik overigens door dat Fiod verhoor niet kunnen luchten. Heb gister ook tijdens de lunch weer een stuk betekend gekregen, een afwijzende beschikking op een verzoek tot invrijheidstelling. Ik begrijp daar niets van want volgens mij hebben wij zo’n verzoek helemaal nog niet gedaan en er gaat een gerucht dat je zo’n verzoek maar een keer kunt doen. Nou ja Peter zal wel weten waar hij mee bezig is. maandag kan ik het hem vragen.

Het slaatje gister is overigens goed gelukt, ik ga strakjes de volgende helft opeten, als het nog goed is tenminste want ik heb gister mijn ijskast ontdooit en ben vergeten hem weer aan te zetten. De stoppen vlogen er ook nog uit terwijl ik met dat ontdooien bezig was maar dat kan daar natuurlijk niets mee te maken hebben en o ja, ik mocht voordat ik gister werd ingesloten na dat Fiod verhoor toch nog ff douchen, geloof het of niet maar dat maakte mij blijer dan wanneer ik op straat een briefje van €100,- zou vinden. Nou ik ga nog maar een bakkie thee zetten en mijn winkellijst invullen.

11.11 uur Nog een uurtje lekker geslapen, wil ik een bakkie thee zetten, slaan de stoppen er weer uit, ligt aan mijn koffiezet apparaat. Betekend dus dat ik geen koffie of thee meer kan zetten. De PiW’er die mijn stop weer heeft aangezet zegt dat ik waarschijnlijk tot volgende week moet wachten voor ik een nieuw krijg, maar hij doet zijn best. Mijn eten wordt ook gelijk bezorgd, daarna voorlopig dus even niets warms meer te eten of te drinken. Hmmm, eten valt ook tegen, vega schnitzel, gekookte aardappeltjes en doperwtjes. Die doperwtjes komen nu toch langzaamaan mijn neusgaten wel uit. Ik wil naar huis.

Nou de maaltijd opgeleukt met twee dunne plakjes brie en nou vind ik het toch weer jammer dat het op is, wel wat aardappeltjes en doperwtjes over, dat is mooi voor de salade. Als het goed is krijgen we vandaag ook de nieuwe weekverstrekking, goed aan denken dat ik wat extra melk, thee en suiker probeer te scoren. // 15.20 Weer terug op cel, het volgende verzetje is morgenochtend om 9.00 luchten en daarna misschien zelfs naar de kerk. Bijna alles wat ik in de recreatie wilde doen is gelukt, ik heb weer suiker, hagelslag, wc papier en een nieuwe tandenborstel. Renate haar bezoek is geregeld, dinsdag om 19.15 komt ze. Oliviertje nog heel even gesproken, Borka heeft mij verteld waar peter evt. mijn paspoort kan halen. Borka en Oliviertje zijn nu veilig geland en weer thuis. Ook nog even zitten schaken, een van de Piw’ers schaakt ook. Hij heeft niet meegedaan maar ik hoor aan zijn commentaar dat hij waarschijnlijk wel aardig speelt. Nu de avond maar weer door zien te komen, ik hoop dat mijn koffiezetapparaat weer goed is. Ik ga maar proberen een bakkie te zetten.

Je moet hier heel anders met tijd leren omgaan, op de momenten dat dat kan zo snel en efficient mogelijk doen wat je doen moet en op de momenten dat je op cel zit vooral niet op de tijd letten. Als ik echt tot mij door zou laten dringen dat die deur pas morgenochtend om 9.00 uur weer open gaat zou ik gillend gek worden, dus ik laat dat maar niet tot mij doordringen. Als ik echt tot mij door zou laten dringen dat als alles optimaal verloopt ik hier nog minimaal 10 dagen zit dan zou ik ook gillend gek worden dus dat laat ik ook maar niet tot mij doordringen. Nee ik kijk wel uit, ik ga lekker een bakkie dolmaci kava zeten, mijn slaatje opeten en tv kijken, precies wat ik zou doen als ik thuis was.

Zondag 4 december 2011

Spontaan wakker geworden om half negen, keurig een half uurtje voor het luchten, mijzelf opgefrist met warm water uit de bekertjes die ik op de verwarming heb staan. Twee koppen koffie gedronken en de was klaargezet. Daarna het luchten en als het meezit mag ik straks mee naar de kerk. // Ja dat mag, ik wordt nu al opgehaald//

In elk geval even een heel andere omgeving, door de gebrandschilderde ramen zie je geen tralies. Goeie koffie, koekje erbij. Je moet oppassen niet te gaan huichelen omdat er in zo’n preek best dingen zitten die je aanspreken. Aan de communie toch maar niet meegedaan. Op de TV hebben ze het net over democratische legitimatie, wil ik toch even naar kijken. Het eten was weer met aardappelen en doperwtjes, deze keer met een omelet. straks om 15.15 is er weer recreatie. Nu ga ik tv kijken en mij voorbereiden op de recreatie.

Hmmm… de recreatie begint helemaal niet om 13.15 maar om 15.15 en het is maar anderhalf uur dus douchen kan ik wel vergeten. Het voordeel is dat het de dag wat meer breekt, jammer dat ik nu niet ff een tukkie kan doen, ik heb mijn wasgoed vanmorgen afgegeven, beloofd is dat ik dat vandaag terug zou krijgen. En dat is hier dan van groot belang, zal ik mijn wasgoed wel terugkrijgen? O ja 4 rondjes d.w.z. 4 keer 1 rondje looppas ging goed, nog wel zomenteen even mijn andere oefeningen doen, tenen aanraken lukt nu ook, met moeite. // 16.45 Shit, shit, shit,  net lekker zitten schaken met mijn Irakese vriend en ook nog even met een Litouwse jongen, nog steeds alles gewonnen. Kom ik op mijn cel, wordt ik ingesloten, is mijn wasgoed nog niet terug. Betekent dat ik vannacht onder een ruwe deken moet slapen. Net aan de telefoon tegen Janneke gezegd dat het hier naar omstandigheden goed gaat maar dat het toch wel knap klote zou zijn als ik geen lakens krijg. Ik heb ook nog maar een handdoek. SHIT.

Nou ik heb het nog niet geschreven of een Piw’er komt mij schoon spul brengen, iemand was vergeten de droger aan te zetten. Mijn eigen spul is nog nat, dat krijg ik morgen. Net ook nog even met Peter en Janneke gesproken, Peter komt morgenmiddag, dinsdag bezoek wil ik denk ik wel even met Renate”alleen” zijn. Volgende week komt Janneke ook. Als ik hier dan nog zit natuurlijk. Heb mij alleen nu voor de tweede dag op rij niet kunnen douchen, moet ik vies onder mijn schone lekkere schone lakens.

Maandag 5 december 2011

Om 8 uur luchten, half uurtje van te voren spontaan wakker geworden, mijzelf goed gewassen, douchen is nog steeds een probleem. Koppie koffie gezet en luchten dus. Nog even met mijn Irakese vriend lopen kletsen, gisteravond na het schaken kon ik nog even bellen daarna was hij al op cel. Na het luchten zouden we naar de bibliotheek gaan maar dat ging niet door, dus nog steeds geen nieuwe boeken van Thomas Ross. We kregen er wel een half uurtje compensatie voor, heb in die tijd Borka maar even gebeld. Alles lijkt daar goed te gaan. Het feit dat zij daar zit doet mij eigenlijk wel goed, laat alles maar zo normaal mogelijk zijn. Op de kruismast schijnt ook alles weer op orde te zijn, als ik vrij kom moet ik mijn pc en mijn Iphone missen maar verder lijkt alles dan normaal behalve dat ik het land waarschijnlijk niet uit mag. Vanmiddag komt Peter.

Na dat half uurtje compensatie ook nog een half uurtje met pastoor Jan kennis gemaakt en een afspraak gemaakt voor het “Papa leest voor” project. De opname daarvoor is zaterdag. Net sambal goreng boontjes met vega gehakt gegeten, goed te doen. Nu maar wachten op Peter en vooral op wat voor een nieuws hij heeft, ik ben bang dat hij een negatief nieuwtje heeft, dat de officier van justitie toch niet over schorsing wil praten of zo. Weer een flinke steen op mijn maag. Bah……..

Zit ik vol spanning te wachten tot Peter komt, gaat om 10 over 1 mijn cel open, o nee sorry, dit is mijnheer van Rijn niet. Dus maar weer verder wachten. Heb vanmorgen ook maar 2 rondjes hard gelopen, kon het gewoon niet opbrengen, het weer was guur en ik sta stijf van de spanning voor wat Peter te zeggen heeft. Ik hoop maar dat ie komt. Peter kennende kan hij het ook zomaar verschuiven. Post, de mevrouw van maatschappelijk werk schuift net post onder de deur door, de eerste keer dat ik hier post krijg. Het lijkt mij het kaartje dat mijn lieve zus aankondigde en een brief van het Cjib. We zullen zien.

Die van het Cjib is een boete van € 550,- te betalen voor 4 januari 2012, voor te brede lading? Gaat dus echt niet over mij. Weer een probleem, net die andere boete betaald. Kaartje van Janneke, lieve zus. Nou ik zet de tv maar weer aan en dan maar weer wachten op Peter.

15.30 Peter is geweest, gelukkig had hij niet de jobstijding waar ik zo bang voor was, het enige nieuws dat hij had was eigenlijk dat hij geen nieuws heeft. Wat dus eigenlijk oed nieuws is want hij denkt nog steeds mij er voor de kerst uit te hebben.  Sterker nog, het lijkt hem heel onwaarschijnlijk dat ik er voor de kerst niet uit ben. De zaak zelf vind hij nog steeds flinterdun maar, zegt hij, dat is van latere orde. Voorlopig ga ik hem donderdag weer bellen, hij hoopt dan weer wat meer nieuws te hebben. Zo, nu maar een lekker kopje thee.//

16.25 Leuk hè, zoals je hier met kleine dingen blij kan zijn, kreeg onverwacht nog een half uurtje compensatie, kwam daar pas na 10 minuten door toeval achter, kon mij daardoor nog wel ff douchen. Peter even gebeld, geen nieuws. Pak melk gebietst, weekafrekening gekregen. Ik heb nu voldoende saldo voor die Cjib boete, al is die waarschijnlijk voor een andere gevangene hier met dezelfde naam en voorletter. Zo, ik ben weer ingesloten, koppie thee zetten en mij eens bezinnen op de komende tijd. Morgen komt eindelijk mijn lieve dochteurtje op bezoek, recreatie met schaken en Peter weer ff bellen, misschien Borkje en Janneke ook wel, dat zien we morgen dan wel.

17.15 Nou das mooi klote, half bakkie thee gezet, slaan de stoppen weer door, vanavond dus geen koffie, geen thee, geen soep en dat zijn wel de dingen die hier het leven een beetje dragelijk maken. //21.45 Zit TV te kijken VPRO een Duitse filosoof over afschaffen van belasting dwang.

Dinsdag 6 december 2011

Van half 9 tot 9 uur compensatiemoment, mijn koffiezetapparaat ingeleverd, ik krijg vanmiddag een nieuwe maar nu dus even geen soep, koffie of thee. Mijn cel gestofzuigd,  wc papier bijgehaald en geconstateerd dat het schaakspel weg is. Ik hoop maar dat dat straks bij de recreatie terug is. Mijn dagelijkse oefeningen heb ik net met “Nederland in beweging” van TV Max meegedaan, is wat gevarieerder dan de oefeningen van Thea. Strakjes eten en luchten en dan tot 19.15 wachten tot Renate komt. Ik verlang er heel erg naar haar even een uurtje te zien maar het is zo triest dat je elkaar even een uurtje mag zien en dan weer afscheid nemen. Pijnlijk afscheid, niet een afscheid van lekker lang met elkaar kletsen zoals ik met mijn dochter gewend ben.

12.30 Zo de maaltijd, aardappelen, boontjes en een vegaburger, zit er weer in. De restjes alweer tot een lekkere salade verwerkt en over een kwartiertje gaan we luchten. Ik voel, en dat had ik van te voren ook wel verwacht een flinke anti-climax van Peter zijn bezoek, ik heb daar 10 dagen naar toe geleefd. Wist natuurlijk wel dat hij waarschijnlijk niet veel nieuws zou hebben maar het was toch een soort richtpunt. Tot 5 december was het niets doen, afwachten tot Peter er weer is en pas vanaf dan ken er wat veranderen. En nu veranderd er dus niets. Het was objectief gezien natuurlijk volkomen duidelijk dat Peter mij dan niet een dag later vrij zou hebben, maar toch. Hij zegt nu niet te verwachten maar ook niet uit te sluiten dat hij mij vrijdag vrij. Hij verwacht wel, onder voorbehoud, mij voor de kerst vrij te hebben. Het enige concrete waar ik mij nu dus op kan verheugen is vanavond mijn lieve dochteurtje te zien, ik hoop maar dat zij niet te veel verdriet heeft. Nou ik ga mijn sandalen maar eens aantrekken voor het luchten.

13.45  Het luchten zit er al weer op, met mijn Irakese vriend zitten schaken, is aangenamer tijdverdrijf dan lopen maar lopen is gezonder en dar wordt je ook lichamelijk een beetje moe van. Kiezen is moeilijk, ik ben zwak geweest en mij niet aan mijn loopvoornemen gehouden en dat kan je niet zoals in de vrije buitenwereld later nog even inhalen. Kan ook nog steeds geen bakkie zetten. Dan maar ff de zuster Thea oefeningen, heb ik die tenminste wel goed gedaan. Komt Nederland in beweging in de plaats van hardlopen en een half uurtje gewoon lopen heb ik net wel gedaan.

15.46  Nederland 2, een reportage over Godfried Bomans die zich op Rottumeroog een week heeft laten isoleren, daar is ie uiteindelijk aan kapot gegaan. Hard time, ik hoop maar dat ik er beter tegen opgewassen ben, ik denk het wel. Godfried had geen foto’s van al die lieve mensen die ik om mij heen heb. O ja, mijn boete is betaald, van die 7 dagen heb ik dus in elk geval geen last meer.

18.00 Net nog ff een dutje gedaan dan ben ik tenminste in elk geval niet moe als Renate komt. Volgens Peter zag ik er moe uit, hoop maar dat dat nu niet zo is, ik hoop maar dat Renate en ik het straks een beetje vrolijk kunnen houden.

21.50 Tjonge jonge, wat een avontuur. Renate zou er dus om 19.15 zijn, om 19.45 was ze er nog niet en begon de recreatie. Als je hier zit ga je je dan gelijk allerlei zorgen maken, ik wist gewoon zeker dat ze wilde komen. Aan de bewakers gevraagd of die iets wisten maar alles stond gewoon goed ingepland, Renate was er gewoon niet. Nog geprobeerd haar te bellen maar ze nam niet op. Nou ja dan maar een schaakbord opzetten met mijn Irakese vriend. Eerste zet gedaan, komt er een bewaker naar me toe: Waar zit je nou, wil je niet naar je bezoek? Bleek dat ze haar paspoort vergeten was, moest ze naar Den Haag heen en weer en kreeg ze toch nog een half uurtje en dat was geweldig. Ik heb de liefste dochter van de hele wereld, we hebben ff gelachen, geknuffeld, gepraat en gehuild. Afscheid gelukkig niet al te triest. Daarna Peter even gebeld, geen nieuws. Borka gebeld, het gaat goed daar goed, ook Oliviertje aan de lijn gehad, hij vind dat ik nu toch ook maar eens naar huis moet komen. Ook nog een potje kunnen schaken, dus al met al niet de slechtste dag hier tot nu toe.

Woensdag 7 December 2011 

De vierde hele week zit er op, om half 8 wakker geworden, keurig op tijd oor “de lucht” om 8 uur. Daarna even terug op cel en toen Fitness. Dat zijn van die dingen om vast te houden als ik weer vrij buiten ben, toch een beetje sporten. Kan ik ook met Olivier wat meer enthousiasme opbrengen voor “sportic”. Tjonge jonge wat verlang ik er naar weer wat met dat jongetje te kunnen doen. Na de fitness lekker gedoucht, dus alles is weer in orde. Mijn lunch staat er ook al dus eigenlijk is er alweer een dag halfweg. Vanavond weer recreatie en hopelijk goed nieuws van Peter. Nu eerst maar even een hapje eten, omelet met peertjes, puree en saliesaus. Bijna helemaal opgegeten en dat is goed klote want nou kan ik vanavond geen slaatje maken. Om 16.10 komt Cheers op ned.2, in de tussentijd naar een herhaling van Masterchef junior gekeken en een reportage over het jodendom in Budapest, maar ik zit er echt alles aan te doen Cheers niet te missen. Wat kunnen kleine dingen toch belangrijk worden.

19.30 De recreatie zit er weer op, Peter had nog geen nieuws, Renate, Borka en Olivier even aan de lijn gehad, alle drie zonder tranen. Deze dag zit er dus weer op, nog even tv kijken, boterhammetjes eten, geen koppie thee zetten want ik wil niet dat de stoppen er uit slaan als er weinig personeel is. Morgen hoop ik een nieuw koffiezetapparaat te krijgen. Morgen word een klote dag, geen recreatie, alleen maar luchten en een half uurtje PV, PV is hetzelfde als een compensatiemomentje maar zonder bel mogelijkheden of zo.

20.58 Nu zit ik naar Kunst & Kitsch te kijken, dalijk nog Moraalridders en Pauw en Witteman. Ik heb van alles te eten en te drinken, spreek de mensen die ik het liefst zo nu en dan. Zit te schaken, heb succesvol gebadmintond bij de fitness. maar als ik toelaat de situatie waarin ik zit tot mij door te laten dringen voel ik hoe mijn maag en mijn borstkas zich van binnen wegvreten, ik ben bang, onzeker en eenzaam. Hoe heb ik het die eerste drie weken in beperkingen uitgehouden. Als ik vrij ben lees ik het nog eens na, nu wil ik het geeneens terug lezen. Dit veranderd een mens onomkeerbaar, ik vraag mij af hoe ik zal zijn als ik weer vrij ben. Nou ja vanavond en vannacht kan ik tv kijken, morgen hoef ik pas om een uur of half elf wakker te worden voor het warme eten en de tv is ‘s-avonds en ‘s-nachts meestal beter dan overdag, lekker laat naar bed en morgen lekker lang uitslapen, hoop ik.

Donderdag 8 december 2011   

Even voor 10 uur wakker geworden, half suf denkend aan de boodschappen die ik gister heb binnengekregen realiseer ik mij dat ik waarschijnlijk de telefoonkaart die ik heb besteld in de winkelbox heb laten liggen. Tot nu toe liet ik die boxen altijd een paar dagen in mijn cel staan, uitgerekend gister heb ik die direct naar buiten geschoven omdat zo’n ding in de weg staat. Nou ja ik heb nog iets van €22,- beltegoed en in principe ben ik maar € 1,50 per dag kwijt aan bellen. Behalve Peter zijn mobiel kan ik iedereen collect bellen. Vandaag wordt zoals gezegd een saaie dag. Over een uurtje eten, daarna een uurtje luchten, om half 5 een PV momentje en dat is het voor vandaag. De Fiod heb ik ook al meer dan een week niet gezien, wie weet komen die vandaag nog even. Morgen zit ik precies een maand binnen, ’t is wat.

10.45 Stoppen er weer uit geknald, koffiezetapparaat maar weer ingeleverd, ik ben blij dat ik gisteravond niet geprobeerd heb koffie te zetten anders had ik misschien de hele nact in het donker en zonder tv gezeten. Met het warme water uit de bekertjes de koffie afgemaakt, dus toch nog een bakkie.

11.15 Nou het eten valt mee, stamppot andijvie met een vega-burger dat zou best eens lekker kunnen zijn. En ja hoor het smaakt prima, beetje vroeg op de dag voor stamppot andijvie maar wel lekker.

15.53 Het luchten zit er weer op, lekker lopen ouwehoeren met mijn Irakese vriend, ik weet nu pas dat hij Achmed heet. Weer niet hard gelopen maar wel het hele uur stevig doorgestapt. Achmed had moeite met mijn tempo terwijl hij toch zeker niet ouder dan een jaar of 45 is en ik niet bewust erg tempo maak. De lichamelijke conditie wordt er hier dus kennelijk niet slechter van. Wel voel ik (bijna) permanent een soort stress in mijn lijf en een steen op mijn maag. Echt gezond is het verblijf hier denk ik toch niet.

16.35 Het compensatiemoment was al om 16.25 afgelopen, Peter heb ik niet kunnen bereiken, schaakpartij niet af kunnen maken, wel begonnen. Nog wel een stukje Cheers kunnen zien en Mustafa, een van de bewakers is speciaal voor mij aan de gang gegaan en heeft voor een nieuw koffiezetapparaat gezorgd. dus direct maar een bakkie thee gezet en straks lekker een koppie Cup a Soup. O ja, de naam van mijn Irakese vriend even opschrijven als ik vrij kom wil ik hem nog wel eens opzoeken. Overigens heeft hij over 10 dagen zijn eerstvolgende kans om vrij te komen, dan moeten voor de derde maal zijn 90 dagen verlengd worden, ook net voor de kerst dus. Maar goed zijn naam: xxxxx, xxxxx, Mohammed.

Gek is dat, geloof het of niet, net trok ik mijn vest aan om het wat warmer te hebben, ondertussen stond de soep te pruttelen en moest ik spontaan glimlachen om de absurditeit van de situatie, hoe ik hier in mijn hokkie loop te scharrelen. het slaat echt nergens op.

18.06 Heb mijzelf net een heerlijke Srpska salata gemaakt, heerlijk ik kan er niet vanaf blijven en ik mag pas na acht uur eten, vind ik zelf dan.

Vrijdag 9 december 2011

De maand is rond, ik zit nu precies een hele maand gevangen. Peter kon ik gister niet bereiken, zijn telefoon ging over en schakelde toen naar voicemail. Hoorde hij zijn telefoon niet, nam hij te laat op of heeft hij slecht nieuws dat hij mij persoonlijk wil vertellen. Tot nu toe voorspelt hij alles goed, maar bij zijn laatste voorspelling, dat ik voor de kerst wel thuis zal zijn hield hij wel een slag om de arm. Ik hoop hem vanmiddag te spreken tijdens het compensatiemomentje, het is dan lastig. Ik hoop hem wel voor het weekend nog even aan de lijn te krijgen want in het weekend zal hij wel onbereikbaar zijn.

11.35 Ook het luchten is al weer gebeurd, buiten met Achmed zitten schaken maar halverwege moest hij binnenkomen. Voor zijn pillen, hoorde ik later. De rest van de lucht met ene Jan, lijkt mij zeker nog 10 jaar ouder dan ik, lopen lullen over Oostenrijk en de mooie bergwegen daar en in de rest van Zuid-Europa. Shit 2 maanden terug reed ik daar nog lekker. Wanneer weer? Nu maar lekker aan de vega-nasi. Was de vorige keer wel lekker geloof ik. // En ja hoor, was goed te doen, heel mijn bakje leeg gegeten. Komt natuurlijk ook door het sporten vanmorgen. Als ik weer vrij ben kan ik eindelijk met Borka badmintonnen, het gaat steeds beter. Nu maar even langs teletekst om te kijken wat de tv verder vandaag nog te bieden heeft. Van kwart voor drie tot kwart over drie nog een half uurtje compensatie waarin ik Peter nog een keer kan proberen te bellen. Ik maak me zorgen, bang dat hij mij persoonlijk wil spreken omdat hij slecht nieuws heeft. Bah….

14.50 Net mijn compensatiemomentje gehad, mijn lieve dochtertje gesproken, ook Lente even om Janneke te spreken maar die lag ziek op bed. Ik heb wel een kaartje van haar ontvangen, had ze al voor Sinterklaas verstuurd. Peter ook gesproken, als eerste maar hij heeft de officier van justitie nog steeds niet te pakken kunnen krijgen. Wat hij op zich geen goed teken vind. Hij sluit niet uit dat ik ineens zonder zijn interventie wordt vrijgelaten maar is ook somberder over het idee dat ik voor kerst vrij zal zijn. Dinsdag of woensdag komt hij hier weer langs. Overigens vraagt hij zich wel af waarom de officier geen contact met hem opneemt, het kan volgens Peter betekenen dat zij hem niets te melden heeft en mij daarom liever maar gewoon even laat zitten maar hij denkt ook dat ze dat dan normaal gesproken gewoon tegen hem zou zeggen. Waarschijnlijker is volgens Peter dat zij parttime werkt en er gewoon niet aan toe komt. Voorlopig mag ik hier dus in elk geval weer tot maandag maandag blijven en wordt zelfs met kerstmis naar huis steeds minder zeker en dan dus ook niet met oud en nieuw want tussen kerst en oud en nieuw gebeurd er niets. Bah, bah, bah…….

Op televisie “je bent zo” een man in beeld die langzaam doof en blind aan het worden is, daarbij valt mijn leed van dit moment nog al me hé.

20.15 Mijn officier van justitie was net op TV, mevrouw Cornelie Backer. Zij blijkt ook de officier te zijn die ook de directie van chemiepak vervolgt. Ze legde op de tv uit dat de directie aansprakelijk was voor de bedrijfscultuur waarbinnen de medewerker die de brand heeft veroorzaakt met een gasbrander werkte. Nu maar hopen dat zij maandag weer tijd voor mij heeft en met Peter tot overeenstemming komt. Weer niet zo prettig dat er op mijn zaak kennelijk een top-officier gezet wordt. Maakt de kans wel groter dat zij zonder persoonlijke rancune of iets dergelijks zal werken en dat, wanneer zij inziet dat de zaak niet rond kan komen eerder af zal haken.

Zaterdag 10 december 2011

Goeie dag begin, het is tien voor half twaalf en tot nu toe nog geen moment echt gebaald. Ik werd precies op tijd wakker voor de lucht die vandaag om kwart voor acht begon. Lekker doorgelopen maar niet hard gelopen omdat ik lekker liep te kletsen met Rob. Na het luchten een kwartiertje op cel, aan koffie zetten was ik nog niet toegekomen, werd er gevraagd of ik wilde sporten. Uurtje gesport, vooral badminton, 34 keer heen en weer geslagen, ik wordt steeds beter. Daarna weer 10 minuten op cel, toen naar het pappa leest voor project, Olivier voorgelezen over een heel mooi visje dat met niemand zijn mooie schubben wilde delen. Daarna een kwartiertje vrij over de afdeling gewandeld omdat niemand mij in wilde sluiten. daarna naar de kapper, nu zit ik net weer op cel en ruik ik het warme eten al. Vanmiddag nog 2 uur recreatie, dus naar het zich laat aanzien geen slechte dag vandaag. De afdeling wordt nu in kerstsfeer gebracht, er staat een mooie grote kerstboom maar ik hoop toch kerstmis bij mijn eigen kerstboom te vieren.

15.15  Peter, Borka en Janneke gesproken, alles gaat goed buiten. Olaf schijnt mijn Iphone van de Fiod te hebben gekregen, volgens Peter waren er daar nog wel meer dingen misgegaan. Al met al naar hierse begrippen een erg positieve dag. Ook Peter zijn reactie was ik wel blij mee, ik ga nu in elk geval de volgende week in met het gevoel dat er dan misschien wat meer duidelijkheid komt. Mijn schone was is binnen, die ga ik maar eens opvouwen en dan vanavond maar een avondje tv kijken. Allways look on the bright side of live. Eerst maar een bakkie thee zetten en mijn sloffen aan, ik ga vanavond toch de deur niet meer uit.

Tot zover
Tot zover mij dagboek over mijn gevangenhouding in 2011 en 2012 Ter zijner tijd hoop ik ook de rest van mijn belevenissen in Alphen aan de Rijn hier neer te schrijven. Voor de nieuwsgierigen, het zal veel van het zelfde zijn de dagen in de gevangenis lijken nogal op elkaar.

Uiteindelijk wordt ik op 1 maart 2012, na betaling van een borgsom van € 330.000,- in afwachting van mijn strafproces weer in vrijheid gesteld. Dat strafproces is tot op de dag van vandaag, 15 april 2016, nog niet voltooid, mijn geld heb ik nog steeds niet terug. Wel ben ik ondertussen, zoals op de home pagina van deze site te lezen valt, opnieuw gevangen genomen, heb ik op verzoek van de Nederlandse Officier van Justitie in mijn nieuwe vaderland twee dagen in de gevangenis door mogen brengen en heb ik daar 6 maanden in huisarrest doorgebracht. Op 9 februari 2016 ben ik aan Nederland uitgeleverd en heb daar weer ruim een week in de gevangenis doorgebracht. Sindsdien zit in Nederland, mijn paspoort is ingenomen en ik mag het land niet uit, ik ben dus weer van mijn gezin gescheiden maar mag in relatieve vrijheid wachten op het moment dat ik weer naar huis mag.

Ik wil voorlopig proberen de rest van deze site een beetje up to date te houden, verslag doen van mijn belevenissen op dit moment en de actuele gebeurtenissen rond belastingen, de belastingdienst en haar ambtenaren. Later hoop ik er weer aan toe te komen mijn handgeschreven dagboekje uit Alphen te ontcijferen en hier over te tikken.