Het objectieve nieuws: De FIOD heeft de afgelopen week elf vermoedelijke zwartspaarders opgepakt. Ze maakten gebruik van betaalkaarten van een buitenlandse rekening, maar gaven geen buitenlands vermogen op bij hun belastingaangiften.
De verdachten komen uit de omgeving Haarlem, Rotterdam en Eindhoven, Leiden en uit Zoetermeer. De mannen en vrouwen van overwegend in de zestig en zeventig jaar oud worden verdacht van witwassen en belastingfraude.

Er is beslag gelegd op bijna 90.000 euro contant geld, dat deels was verstopt in verborgen ruimten. Tien woningen zijn doorzocht.

Mijn Commentaar: De gedachte achter deze actie lijkt duidelijk, alle bejaarden in Nederland, mensen die W0 II nog zelf of van horen zeggen hebben meegemaakt, mensen die nog wat spaargeld buiten de overheid om opzij hebben willen zetten, de stuipen op het lijf te jagen.

Per woning is nog geen € 10.000,- in contanten gevonden, ongetwijfeld gaan de FIOD, belastingdienst en OM nu beweren dat deze enorme bedragen in contanten opzettelijk verstopt werden om aan het oog van de fiscus te onttrekken. Dat na de avonturen van Fortis, Icesafe en DSBbank menig spaarder toch graag ook wat reserves niet aan de bank toevertrouwd en zijn geld thuis verstopt voor het geval dat daar ander ongewenst bezoek dan dat van de FIOD of de belastingdienst  binnenvalt wordt daarbij niet bedacht.

Was de overheid tot nog toe te vergelijken met de Holleeders en Bruinsma’s van deze wereld, nu verlaagd zij zich zelfs tot het niveau van de jongetjes op scootertjes die het speciaal op kwetsbare bejaarden gemunt lijken hebben.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s