9 november 2015  Oud FIOD ambtenaar en oud Officier van Justitie Fred Teeven heeft in 2000 opzettelijk een onwettige deal gesloten met  drugscrimineel Cees H. Dat is de conclusie van de commissie-Oosting, die is ingesteld na het aftreden van Fred Teeven als staatssecretaris in maart 2015.

Tegenover de deal, die inhield dat H. een bedrag van 750.000 gulden moest betalen stond dat H. een bedrag van 4,7 miljoen gulden kreeg uitgekeerd van een bedrag dat eerder in beslag was genomen, bovendien hoefde hij een deel van zijn gevangenisstraf niet uit te zitten. Ook de voormalig werkgever van Teeven, de Belastingdienst, werd door Teeven opzettelijk en illegaal buiten de deal gehouden.

Fred Teeven beweerde zelfs op de dag van zijn aftreden als staatssecretaris nog dat de deal juridisch in orde was.  Volgens de onderzoekscommissie klopt daar niets van.

Teeven behoorde in zijn rol van FIOD ambtenaar, in zijn rol als Officier van Justitie en in zijn rol van staatssecretaris tot de groep mensen in de samenleving waar de rechter in belastingzaken blindelings op moet kunnen vertrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s